Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenționări Cod Galben de vijelii, valabile până la orele 13,00, pe raza a zece județe și în municipiul București. ...
Mediu
Mediu
ANM: Ploi prezente în majoritatea regiunilor și un regim termic peste normele climatologice, în perioada 3-16 martie
Valorile termice estimate de către meteorologi vor continua să fie peste normele climatologice ale perioadei, în timp ce ploile, în general slabe cantitativ, vor afecta majoritatea regiunilor atât în următoarele zile, cât și de la jumătatea săptămânii viitoare, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă în intervalul 3-16 martie. ...
Nava MSC Flaminia, reparată cu 22 milioane de dolari de navaliștii de la Mangalia
Nava MSC Flaminia (pavilion Germania) a revenit în România pentru reparații capitale, după ce a fost decontaminată într-un port din Danemarca, valoarea contractului încheiat cu Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) ridicându-se la circa 22 de milioane de dolari, au informat miercuri reprezentanții șantierului naval din județul Constanța. ...
Meteorologii au emis atenționări de ceață pentru mai multe zone din sudul și vestul țării
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineață, mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ceață pentru zona de sud și de vest a țării, inclusiv pentru autostrăzile A1 și A2.
Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES ARHIVA
Conform meteorologilor, până la ora 10, se va se vor semnala ceață care determină scăderea vizibilității orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m în zonele joase din județul Satu Mare, îndeosebi municipiul Satu Mare, drumurile naționale și europene, în zonele joase din județul Maramureș, îndeosebi municipiul Baia Mare, drumurile naționale și europene, dar și în zona de câmpie a județului Arad și Bihor (inclusiv zona municipiului Oradea), și drumurile naționale și europene aferente.
Ceața se va semnala, până în ora 10,10, pe arii extinse în județul Brăila, precum și drumurile naționale și europene aferente.
Infotrafic: Circulația întreruptă pe autostrăzile A2 și A3 și 14 drumuri naționale din cauza viscolului
Circulația rutieră este întreruptă la această oră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe tronsoanele de autostrăzi A2 București-Fetești și A3 București-Ploiești, precum și pe 14 drumuri naționale, informează Centrul Infotrafic al IGPR.
Foto: (c) FLORIN MATEI / AGERPRES FOTO
Cele 14 drumuri naționale blocate sunt DN 1D Urziceni — Adâncata (de la limită cu județul Prahova); DN 2 tronsoanele Sinești — Ciocârlia (în județul Ialomița) și Buzău — Mihăilești — Gologanu (în județul Buzău); DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (județul Buzău) — Brăila și Tulcea — Mihai Viteazul — Ovidiu (din județul Constanta); DN 22A Hârșova — Saraiu (județul Constanta) — Cataloi (județul Tulcea); DN 22D Măcin — Horia; DN 22E Garvăn — I.C. Brătianu; DN 23B Măicănești — Ciorăști (județul Vrancea); DN 24D Bălăbănești — Tulucești (din județul Galați); DN 2A Giurgeni — Constanta (județul Constanta); DN 2C Slobozia (județul Ialomița) — Buzău (în județul Buzău); DN 2N Dumbrăveni — Căiata (județul Vrancea); DN 3 Belciugatele (județul Călărași) — Călărași; DN 3A Lehliu-Gară (județul Călărași) — Fetesti-Gară (județul Ialomița); DN 31 Oltenița — Mănăstirea (județul Călărași).
Foto: (c) DANIEL STOENCIU / AGERPRES FLUX
De asemenea, pe patru drumuri naționale sunt instituite restricții de tonaj: DN 31 Mănăstirea (județul Călărași) — Călărași, peste 7,5 tone; DN 41 Dăita (județul Giurgiu) — Oltenița (județul Călărași), peste 7,5 tone; DN 5B Giurgiu — Ghimpați (din județul Giurgiu), peste 7,5 tone; DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. De precizat că pe acest drum, sectorul cuprins între km 104 (Piscu Negru) și km 130+800 (Bălea Cascadă) este închis, în fiecare an, în perioada 1 noiembrie — 31 iunie.
Foto: (c) DANIEL STOENCIU / AGERPRES FLUX
"Având în vedere avertizarea COD ROȘU de vreme severă, emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constantă și Tulcea, care va intra în vigoare începând cu ora 15:00, recomandăm cu insistentă tuturor categoriilor de conducători auto să renunțe la efectuarea oricărei deplasări în zonele vizate", evidențiază sursa citată.
Victor Ponta: La ora 15,00 extindem starea de alertă pentru județele care au primit avertizare de COD ROȘU
Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că Guvernul va extinde starea de alertă pentru toate județele care au primit avertizare de COD ROȘU în cursul zilei de miercuri de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
Foto: (C) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
"Înțeleg de la ANM că și astăzi este o zi deosebit de dificilă în ceea ce privește cantitatea de zăpadă, vânt (...). Vreau să rămână toată lumea în dispozitiv în așa fel încât să trecem cu bine și de ziua de astăzi și de mâine, să fim în cel mai scurt timp pregătiți să intervenim pentru ajutorarea în primul rînd a oamenilor, în al doilea rând deblocarea căilor de transport și îndepărtarea tuturor pagubelor suferite. La ora 15,00, vicepremierul Dragnea va avea din nou Comandamentul de iarnă și în baza ultimelor avertizări de la ANM vom ști exact cum concentrăm forțele în ce județe. Dacă va fi cazul, vom extinde starea de alertă și pentru alte județe care sunt afectate în mod deosebit de intemperii", a spus Ponta în debutul ședinței de Guvern.
Între orele 15,00 și 22,00, în județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită și vizibilitate redusă spre zero.
Meteorologii precizează că, până la ora 12,00, în toată zona avertizată, vântul și ninsoarea au fost în intensificare progresivă.
Pentru a fi instituit COD ROȘU de ninsori și viscol trebuie îndeplinite trei condiții: stratul de zăpadă să fie de peste 50 de cm, intensitatea vântului să fie de peste 80 km/h și precipitațiile să fie mai mari de 15 litri pe oră.
Miercuri dimineață, la ora 6,00, a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori și viscol valabil pentru Capitală și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea.
Până miercuri seară, la ora 23,00, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 — 70 kilometri/oră, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră.
Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
ANM: Viscolul se va opri joi după amiază, dar pe durata zilei de azi va fi foarte rău
Viscolul prezent astăzi (miercuri - n.r.) în zonele avertizate se va opri joi după-amiază iar populația trebuie să înțeleagă că nu trebuie să plece la drum dacă vrea să se protejeze, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Ion Sandu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorolgie /ANM/.
Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
'Eu am încredere în faptul că viscolul acesta se oprește mâine la prânz. Nu va mai fi la fel de durată ca anteriorul, dar este foarte puternic în această după-amiază. Populația trebuie să înțeleagă că atunci când este COD PORTOCALIU nu trebuie să plece la drum dacă vrea să se protejeze. Astăzi /miercuri, 29 ianuarie 2014, n.r./ va fi foarte rău', a afirmat Sandu.
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/ au anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că după orele 15,00 ar putea emite avertizare Cod Roșu de ninsori abundente și viscol pentru șase județe din sud-estul României.
Acestea sunt: Ialomița, Buzău, Tulcea, Constanța, Brăila și Galați. Astfel, în zonele vizate stratul de zăpadă depășește deja 50 de centimetri, iar viteza vântului la rafală ar putea depăși 90 km/h.
Avertizarea s-ar putea întinde pe durata a câteva ore, au precizat meteorologii.
'Probabilitatea este destul de mare ca, în după-amiaza aceasta, dacă sunt întrunite cele trei condiții (...) să fie emis COD ROȘU. Personal, nu mai înțeleg: vin tot felul de oameni pe la televizor și spun că nu trebuia să dăm COD ROȘU că am dat pentru presă. Nu este adevărat! Este o prostie totală și sper să se termine cu acest lucru', a precizat directorul general al ANM.
Pentru a fi instituit COD ROȘU de ninsori și viscol trebuie îndeplinite trei condiții: stratul de zăpadă să fie de peste 50 de cm, intensitatea vântului să fie de peste 80 km/h și precipitațiile să fie mai mari de 15 litri pe oră.
Miercuri dimineață la ora 6,00 a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori și viscol valabil pentru Capitală și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea.
Până miercuri seară, la ora 23,00, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei ș i în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 — 70 kilometri/oră, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră.
Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
Rovana Plumb: Nu există niciun fel de problemă în alimentarea cu apă a populației pe sistem centralizat
Cantitatea de apă existentă în acumulări este suficientă pentru alimentarea populației și pentru producerea suplimentară a energiei electrice, a declarat, miercuri, Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, la sediul Administrației Naționale de Meteorologie.
Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES ARHIVA
'Din punct de vedere al responsabilității pe care o are Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, prin aceste avertizări și prognoze care se transmit spre toate structurile, monitorizăm alimentarea cu apă a populației în sistem centralizat. În acest moment, nu există niciun fel de problemă în alimentarea cu apă a populației pe sistem centralizat și nu avem niciun fel de probleme în ceea ce privește vreo poluare accidentală (...) Avem o cantitate suplimentară de apă pentru a produce energie electrică dacă este cazul de 160 de milioane metri cubi în acumulările pe care le avem. În momentul de față, nivelul de trei miliarde metri cubi pentru România în acumulări este suficient și nu sunt probleme în ceea ce privește rezerva de apă brută și de producere suplimentară energiei', a menționat ministrul Mediului.
Totodată, Rovana Plumb a adăugat că, la nivel ministerial, există un Dispecerat care monitorizează situația non-stop, iar Administrația Națională 'Apele Române' are în vederea situația de pe cursurile superioare ale râurilor.
'La nivelul Ministerului Mediului funcționează un dispecerat non-stop care transmite informațiile către toate structurile. Acest dispecerat funcționează indiferent de condițiile meteo pe tot parcursul anului. În ceea ce privește tot aparatul și structura, Administrația Naționale 'Apele Române' monitorizează cursurile superioare de apă pentru că se formează ghețuri pentru a nu avea niciun fel de probleme înspre alimentare cu apă. Acolo unde a fost nevoie s-a intervenit cu ajutorul structurilor Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență pentru a dinamita zona pentru a sparge acele ghețuri, astfel încât să existe un curs al apei normal', a spus oficialul MMSC.
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/ au anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că după orele 15,00 ar putea emite avertizare COD ROȘU de ninsori abundente și viscol pentru șase județe din sud-estul României.
COD ROȘU de viscol și ninsori abundente în șase județe din sud-est, până la ora 22,00
Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, o avertizare COD ROȘU de viscol și ninsoare abundentă, valabilă începând cu ora 15,00, timp de șapte ore, în șase județe din sud-estul țării.
Foto: (c) FLORIN MATEI / AGERPRES FOTO
Astfel, între orele 15,00 și 22,00, în județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită și vizibilitate redusă spre zero.
Meteorologii precizează că, până la ora 12,00, în toată zona avertizată, vântul și ninsoarea au fost în intensificare progresivă.
Viscol: Capitala și 14 județe sub COD PORTOCALIU; 11 județe sub COD GALBEN
Un nou COD PORTOCALIU de ninsori și viscol a intrat în vigoare miercuri dimineață, la ora 6,00, și afecteză Capitala și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.
Foto: (C) FLORIN MATEI / AGERPRES FOTO
Până miercuri seară, la ora 23,00, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 — 70 kilometri/oră, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră.
Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi și lapovițe și se va depune polei.
Sub incidența CODULUI PORTOCALIU se vor afla județele Prahova, Dâmbovița, Argeș (jumătatea de sud), Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea dar și Capitala.
Meteorologii au emis și o avertizare COD GALBEN de ninsori și viscol pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei, unde va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 — 55 de kilometri/oră, temporar viscolind și troienind zăpada.
Codul galben a intrat în vigoare tot miercuri și este valabil între orele 6,00 — 23,00. Județele afectate sunt: Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș (jumătatea de nord), Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți.
Începând de miercuri ora 23,00, până joi, la ora 10,00, numărul județelor care vor rămâne sub COD PORTOCALIU de viscol și ninsori se restrânge la opt, iar alte opt județe, plus Capitala, vor intra sub Cod galben de vreme rea.
Sandu: Miercuri dimineață se emite cod portocaliu de viscol pentru mai multe județe din sud-est
Administrația Națională de Meteorologie va emite miercuri dimineață o avertizare de cod portocaliu pentru mai multe județe din sud-estul țării, instituirea codului roșu putând interveni miercuri după-amiază dacă sunt întrunite anumite condiții privind stratul de zăpadă, viteza vântului și volumul de precipitații căzute în decurs de o oră.
Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /SORIN LUPSA
"În afara informațiilor cuprinse în cele două mesaje de avertizări, se impun următoarele precizări: viscolul care începe mâine dimineață nu este la fel de puternic precum cel precedent, este mult mai scurt, pe o zonă mai restrânsă, prin urmare, este cod portocaliu de mâine dimineață până mâine seară pe un număr mai mare de județe, cum scrie în avertizare, și după mâine seară până joi la prânz se restrânge acest număr al județelor cu cod portocaliu", a declarat marți seară directorul ANM, Ion Sandu, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.
Sandu a precizat că marți seară nu poate face afirmația "că se va da cod roșu".
"Există o echipă de meteorologi care urmărește fenomenul și măsurătorile și rezultatele modelărilor atmosferice. Dacă mâine după-amiază, când este maximul intensității viscolului, se vor îndeplini pentru zonele din sud-estul României trei condiții — strat de zăpadă de peste 50 de centimetri, intensitate a căderilor de zăpadă de peste 10-15 cm/h și vânt de peste 80-90 km/h — se va emite cod roșu. Dacă nu se îndeplinesc, nu se va emite", a afirmat Ion Sandu.
AVERTISMENT METEO: COD PORTOCALIU de viscol în 14 județe și Capitală
Vremea rea revine. CODUL PORTOCALIU de ninsori și viscol va intra în vigoare miercuri dimineață, la ora 6,00, și va afecta Capitala și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.
Foto: (c) CRISTIAN NASTASE / AGERPRES FOTO
Până miercuri seară, la ora 23,00, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 — 70 kilometri/oră, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră.
Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi și lapovițe și se va depune polei.
Județele care se vor afla sub incidența CODULUI PORTOCALIU sunt: Prahova, Dâmbovița, Argeș (jumătatea de sud), Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea și Capitala.
Meteorologii au emis și o avertizare COD GALBEN de ninsori și viscol pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei, unde va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 — 55 de kilometri/oră, temporar viscolind și troienind zăpada.
CODUL GALBEN va intra în vigoare tot miercuri și va fi valabil între orele 6,00 — 23,00. Județele afectate vor fi: Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș (jumătatea de nord), Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți.
Începând de miercuri ora 23,00, până joi, la ora 10,00, numărul județelor care vor rămâne sub COD PORTOCALIU de viscol și ninsori se restrânge la opt, iar alte opt județe, plus Capitala, vor intra sub COD GALBEN de vreme
rea.
Viscol: 14 județe și Capitala, sub Cod portocaliu; 11 județe sub Cod galben, de miercuri
Un cod Cod Portocaliu de ninsori și viscol va intra în vigoare miercuri dimineață, la ora 6,00, și va afecta Capitala și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.
Foto: (c) CRISTIAN NASTASE / AGERPRES FOTO
Până miercuri seară, la ora 23,00, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 — 70 kilometri/oră, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră.
Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi și lapovițe și se va depune polei.
Județele care se vor afla sub incidența Codului portocaliu sunt: Prahova, Dâmbovița, Argeș (jumătatea de sud), Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea și Capitala.
Meteorologii au emis și o avertizare Cod galben de ninsori și viscol pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei, unde va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 — 55 de kilometri/oră, temporar viscolind și troienind zăpada.
Codul galben va intra în vigoare tot miercuri și va fi valabil între orele 6,00 — 23,00. Județele afectate vor fi: Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș (jumătatea de nord), Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți.
Începând de miercuri ora 23,00, până joi, la ora 10,00, numărul județelor care vor rămâne sub Cod portocaliu de viscol și ninsori se restrânge la opt, iar alte opt județe, plus Capitala, vor intra sub Cod galben de vreme rea.
Estimări ANM: Ninsori pe arii extinse la jumătatea săptămânii și precipitații mixte după 1 februarie
Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni este unul caracterizat de valori termice oscilante în majoritatea zonelor țării, cu temperaturi maxime ce nu vor depăși 5 - 6 grade Celsius.
Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO
Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă în intervalul 27 ianuarie — 9 februarie 2014, arată că probabilitatea de precipitații va rămâne ridicată atât în această săptămână, cât și după 1-2 februarie.
Conform meteorologilor, în Banat, până pe 2 februarie temperaturile vor marca o creștere treptată, astfel încât maximele diurne ajung până la 4 grade. Între 2 și 5 februarie, valorile termice maxime scad cu aproximativ două grade Celsius, iar apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, urmând ca, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se atingă medii termice de 5 — 6 grade la amiază. În ceea ce privește evoluția minimelor nocturne, acestea vor crește de la minus 9 grade până spre zero grade, în intervalul 27 ianuarie — 2 februarie, apoi vor marca o scădere ușoară și se vor menține între minus 4 și minus 2 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză. În jurul datei de 29 ianuarie, vor fi ninsori pe arii extinse, dar nu foarte importante cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai ridicată între 1 și 4 februarie.
În Crișana, în prima săptămână, valorile termice maxime vor fi în creștere, de la medii de minus 3 grade, ziua, și minus 7 grade noaptea, spre 5 grade și, respectiv, minus 1 grad, pe 2 — 3 februarie. În următoarele zile, temperaturile vor scădea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, după data de 6 februarie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, o încălzire ușoară și treptată să aducă regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vor fi din nou, în medie, temperaturi maxime de 5 — 6 grade și minime de minus 1 grad. Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, după care probabilitatea pentru precipitații, cel mai probabil mixte, va fi mai mare între 1 și 4 februarie și, din nou, pe 8 februarie.
În Transilvania, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea rămâne rece, cu medii ale temperaturilor minime între minus 10 și minus 8 grade și ale maximelor de minus 5 până la minus 4 grade. Pe 1 și 2 februarie regimul termic va marca o creștere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o tendință de ușoară răcire, valorile termice vor scădea cu 2 — 3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârșitul intervalului de prognoză să se revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de două grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 29 ianuarie, când acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi între 1 și 4 februarie, când, trecător, pot fi și lapovițe sau ploi.
În Maramureș, până duminică, 2 februarie, temperaturile maxime vor crește cu aproximativ 7 grade Celsius, ajungând la valori medii de 3 — 4 grade. Și tot la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, minimele nocturne, în creștere după 31 ianuarie, vor atinge valori medii de minus 3 — minus 2 grade. În primele zile din cea de-a doua săptămână, regimul termic va scădea ușor, temperaturile nocturne vor coborî spre medii de minus 6 — minus 4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scădea spre zero grade Celsius. Ulterior, până la sfârșitul săptămânii, regimul termic nocturn va rămâne relativ constant, în timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3 — 4 grade. Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, iar precipitațiile, posibil mixte, vor fi prezente între 1 și 4 februarie și, din nou, pe 8 februarie.
În Moldova, în prima săptămână vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și dimineților. În primele zile media valorilor maxime va fi de minus 8 — minus 7 grade, iar a minimelor de minus 10 — minus 12 grade, pentru ca, în jurul datei de 31 ianuarie, regimul termic să mai scadă cu aproximativ 4 grade. Abia pe 1 și 2 februarie temperatura aerului va marca o creștere semnificativă, temperaturile diurne vor atinge medii de minus 3 — minus 2 grade, iar cele nocturne vor urca spre minus 4 grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză, regimul termic va avea o scădere ușoară la început, însă spre weekend vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de minus 6 grade, noaptea, și 2 grade ziua. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 și 29 ianuarie, precum și între 1 și 3 februarie, când va ninge în general slab cantitativ.
În Dobrogea, în primele zile ale prognozei, maximele diurne vor avea variații între valori medii între—7 și 0 grade, iar minimele nocturne se vor menține relativ constante în jurul unei medii de—8 grade. După data de 30 ianuarie, regimul termic va marca o creștere, astfel încât pe 2-3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade, ziua, și zero grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru aceasta dată. În a doua săptămână va avea loc o răcire cu 5 — 6 grade, iar către finalul intervalului de prognoza temperaturile vor crește din nou. Vor fi ninsori pe arii extinse pe 27 și 29 ianuarie, iar în intervalul 2 — 4 februarie vor fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ.