Un buget de 200 euro a devenit acceptabil pentru închirierea unei garsoniere din zona centrală a Capitalei, după șase ani de criză, se arată într-o analiză a site-ului Imobiliare.ro, remisă luni AGERPRES. ...
Comerţ
Comerţ
ArcelorMittal a denunțat unilateral contractul cu Nuclearelectrica
Combinatul siderurgic ArcelorMittal a denunțat unilateral contractul cu producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica, ce ar fi urmat să expire la 30 septembrie 2014, potrivit unui comunicat al companiei de energie. ...
Constanța: Zeci de mii de turiști așteptați pe litoral de Paște și 1 Mai cu oferte diversificate
Circa 50.000 de turiști sunt așteptați să petreacă minivacanța de Paște și 1 Mai pe litoralul românesc, prețurile variind pentru o persoană de la 50 de lei pe noapte, la un hotel de două stele, la peste 400 de lei pe noapte la o unitate de patru stele din stațiunea Mamaia, prețurile fiind mai mici la unitățile din sudul litoralului. ...
DIICOT: Prejudiciu de 5 milioane euro cauzat de o grupare evazionistă destructurată de procurori
Procurorii DIICOT au efectuat 33 de percheziții în vederea destructurării unei grupări infracționale organizate, suspectată de infracțiuni de delapidare, spălare de bani și evaziune fiscală, în urma cărora ar fi rezultat un prejudiciu de 5 milioane euro. ...
REPORTAJ Lacrima lui Ovidiu - povestea continuă
În Dobrogea, memoria milenară a vinului și viței-de-vie este perpetuată deopotrivă în piatra metopelor ce decorează monumentul triumfal Tropaeum Traiani sau în poemele ilustrului exilat de la Tomis, Ovidiu. Istoria modernă a viei și vinului dobrogean se înfiripă, însă, după revenirea provinciei dintre Dunăre și Marea Neagră în hotarele patriei. Mai precis, după ce filoxera a exterminat culturile de viță de vie, de aici. ...
DIICOT: Percheziții în Portul Constanța într-un caz de evaziune fiscală
Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat 10 percheziții la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la puncte de lucru din Portul Constanța, București și județele Constanța, Brașov și Buzău, în cadrul unei acțiuni privind destructurarea unei grupări formată din 8 persoane, specializată în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. ...
FPTR: Litoralul românesc, vândut în proporție de 25%; coșul de vacanță, de la 80 de lei/zi
Coșul de vacanță al unui român, pe litoralul românesc, pornește de la 80-100 de lei pe zi pentru cei care optează pentru zona de sud, a declarat, marți, Dragoș Răducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), într-o conferință de specialitate. ...
Percheziții în București și alte patru județe la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani; prejudiciul - 5 milioane euro
Polițiștii efectuează, miercuri, 30 de percheziții în București și alte patru județe la persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul achiziției și comercializării de materiale feroase și neferoase, prejudiciul fiind de peste 5 milioane de euro, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliție. ...
Cele mai scumpe locuințe - prețuri între 200.000 de euro și două milioane de euro (studiu)
Cele mai scumpe apartamente disponibile spre vânzare în marile orașe ale țării sunt, de regulă, unități locative nou-construite, iar prețurile pornesc de la puțin peste 200.000 de euro (în Iași) și ajung până la două milioane de euro (în Capitală), conform unui studiu al portalului Imobiliare.ro, remis AGERPRES.
Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES ARHIVA
În Capitală, pentru un penthouse tip duplex situat în zona Șoseaua Nordului-Herăstrău se cere un preț de două milioane de euro. Pe locul al doilea în clasament se situează tot un penthouse din zona Herăstrău, disponibil, însă, pentru 1,65 milioane de euro.
Tot în zona de nord a Capitalei, un penthouse finalizat anul trecut are un preț cerut de 1,6 milioane de euro. Situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje, un apartament cu vedere spre lacul Floreasca, dar și spre parcul Herăstrău, poate fi achiziționat cu 1,5 milioane de euro.
În Brașov, cel mai scump apartament scos la vânzare este un penthouse de tip triplex, listat pe imobiliare.ro, la un preț de 600.000 de euro. La ultimul etaj al ansamblului Europe Residence, pentru un apartament de 300 de metri pătrați utili, se cere 399.000 de euro.
Cel mai scump apartament din Constanța are un preț cerut de 390.000 de euro. Acesta dispune de o suprafață de 180 de metri pătrați și este situat la etajul opt al unui imobil amplasat în zona Faleză Nord, cu vedere la mare.
Nica (AMRCR): Sunt probleme cu aprovizionarea magazinelor în zonele unde au fost Coduri portocalii și roșii
Aprovizionarea magazinelor cu produse proaspete este deficitară în zonele în care au fost Coduri portocalii și roșii de vreme rea, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Delia Nica, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România /AMRCR/.
Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES ARHIVA
"Mai ales în zonele unde au fost Coduri portocalii și roșii sunt probleme foarte mari în aprovizionare. Au rămas conservele. Legumele, fructele nu au avut cum să ajungă, carnea de pasăre nu a avut cum să ajungă, la fel laptele a rămas doar UHT. Sunt probleme foarte mari pe zonele afectate de viscol. Pentru că drumurile au fost blocate, închise, camioanele au fost trase pe dreapta, nu au putut să vină să facă aprovizionare nici la depozite ca să putem să trimitem noi mai departe și nici din ce aveam stocuri nu am putut să trimitem în zonele respective pentru că transportatorii nu ne puneau la dispoziție mijloace de transport de frică să nu rămână blocați acolo. Am rămas cu un stoc care ajunge 2-3 zile, dar la tot ceea ce înseamnă marfă proaspătă, adică acolo unde facem aprovizionare în fiecare zi suntem deficitari, suntem la 60% din capacitatea de funcționare", a declarat Delia Nica.
Directorul executiv al AMRCR a spus că rezolvarea situației ține de deblocarea drumurilor și că speră ca acum, când nu ninge și nu este viscol, utilajele să se pună în funcțiune și să deblocheze drumurile de acces ca să se poată intra în normal.
Zonele în care aprovizionarea este afectată sunt Buzău, Brăila, Vrancea, Constanța, dar și București.
"Suntem afectați și în București pentru că nu pot ajunge camioanele la centrele de distribuție. Nu Bucureștiul ca oraș, ci ca zonă satelit a centrelor de logistică de unde unde se operează aprovizionarea celorlalte magazine din țară", a explicat Delia Nica.
Din cei cinci retaileri contactați de AGERPRES pe această temă, numai Carrefour a răspuns precizând că nu întâmpină probleme.
ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 16 IANUARIE
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii și-a însușit raportul Inspecției Judiciare care concluzionează că prin afirmațiile emise în spațiul public de premierul Victor Ponta a fost afectată nu numai imaginea unei instanțe judecătorești sau a Parchetelor vizate, ci și imaginea sistemului judiciar în ansamblul său, fiind depășite totodată limitele admisibile ale discursului public politic.
Foto: AGERPRES ARHIVA / SORIN LUPSA
* Premierul Victor Ponta nu a dorit să comenteze joi concluziile raportului Inspecției judiciare, potrivit cărora declarațiile sale în cazul lui Adrian Năstase au afectat independența sistemului judiciar, și a adăugat că se simte liniștit că justiția este atât de independentă încât nu poate fi influențată de nimeni.
* Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspecției Judiciare pentru efectuarea de verificări privind apărarea independenței DNA față de declarațiile șefului CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, și față de poziția Consiliului Județean Constanța exprimată printr-un comunicat.
* Suma alocată de Guvern pentru exproprierile la tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov se ridică la aproape 100 de milioane de lei, a declarat premierul Victor Ponta.
* Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au aprobat suplimentarea structurii instituției cu trei posturi — de la 141 la 144. Direcția de monitorizare a CNA va beneficia de două posturi și Departamentul de inspecție teritorială — de un post.
Percheziții în București, Ilfov, Dolj și Constanța într-un dosar de fraudă cu bijuterii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București împreună cu ofițerii de poliție judiciară de la Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează marți 22 percheziții domiciliare, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.
Foto: AGERPRES ARHIVA / GRIGORE POPESCU
Perchezițiile domiciliare se desfășoară în București, precum și în județele Ilfov, Dolj și Constanța și vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, totalul persoanelor ce vor fi aduse la audieri fiind de 23, potrivit unei informări transmise AGERPRES de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.
Perchezițiile vizează atât locuințele suspecților, cât și sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale implicate în activitatea infracțională, având ca obiect tranzacții cu metale și pietre prețioase, cu încălcarea dispozițiilor legale.
"În perioada 2012 — 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achiziții de metale și pietre prețioase, atât de pe piața internă, cât și de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru ale unei societăți comerciale de profil controlate de aceștia (din București, Craiova, Constanța), fără a înregistra în evidența contabilă a acestei societăți și fără a declara organelor fiscale operațiunile comerciale derulate, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 2.000.000 lei", se arată în informarea Parchetului.